torstai 19. heinäkuuta 2012

Vanhoja laku- ja suklaarasioita - Vintage Liquorice and Chocolate Boxes

 

Löysin tämän ihanan lakritsirasian, kun autoin ystävääni siivoamaan kesämökkiään. Kysyin heti saisinko sen lainaan skannattavaksi, mutta sainkin sen ihan omaksi. Rasiassa oli ystäväni äiti aikoinaan säilyttänyt joitakin käsityötarvikkeita, kuten hänen kirjoituksestaan kannessa näkee. Tein sekä avonaisia että suljettuja lakurasioita.

I found this lovely traditional Finnish liquorice box when I was helping a friend to clean her summer house. I asked right if I could borrow it so I could scan it but she gave it to me to keep. My friend's mother had kept some sewing threads in it and that's what it says (her hand writing) on the box. I made both open and closed liquorice boxes.


Rakastan kauniita ja nostalgisia suklaarasioita. Olen ostanut itse kolme vanhaa Fazerin suklaakonvehtirasiaa 60-70-luvuilta ja tein niistä miniversiot. Tämä krysanteemiaiheinen rasia tuoksuu vieläkin suklaalta kun sen avaa!

I love beautiful, old and nostalgic chocolate boxes. I have bought three Finnish Fazer boxes from 60's and 70's and I made miniature versions of them. This flower chocolate box still smells like chocolate when I open it!


Toinen rasia on orvokkiaiheinen ja hauskan muotoinen. Se muistuttaa minua papastani, koska hän piti suurista kukkakuvioista, ja teki itse myös kauniita rasioita seinäkelloille, joita hän harrastuksenaan rakensi.

The second box has violet picture on the cover and I like the shape of it. It reminds me of my grandfather because he liked big impressive flower prints. He also made beautiful boxes for clocks that he built as a hobby.Kolmannen laatikon kannessa on suomalainen talvimaisema, pidän tästä rasiasta ehkä kaikkein eniten. Tämä rasia on myös näistä suurin, kaikki ne ovat isoja ja muhkeita, toisin kuin nykyajan suklaarasiat...

Third box has a picture of Finnish winter landscape. This might be my favourite of these three. It is also the biggest of them, although they are all really big unlike the chocolate boxes of these days...Olen tehnyt myös ruusukuvioisen suklaarasian, kuvan löysin netistä.
I also made a rose cover box, I found the image from internet.

Näissä kuvissa taustana on Suomen Kansallismuseon kaupasta ostamani nukkekotipalapeli:

The background in these images is from a jigsaw puzzle I bought from National Museum of Finland's museum shop:Sekä vanha Plastexin muoviastiasto:
And an old Finnish Plastex plastic dish set:
4 kommenttia:

  1. Tosi kivoja juttuja olet tehnyt. Nuo suklaarasiat ovat niin kauniita. Itselläni on myös tuollainen talvimaisema-rasia.

    VastaaPoista
  2. Siis ...ihania..miten ihmeessä tuo mäntysuopapullo on tehty, huh:)

    VastaaPoista
  3. Näissä sun tekemissä mineissä on yksi huono puoli.... ne täytyy saada kaikki! :D :D siis ihaniaihaniaihania... meillä on isännän osto ja myyntiliikkeessä vanhoja suklaarasioita ja pakkauksia hirvee kasa (löytö mtv3 rekvisiittahuutokaupasta) mulla ei vaan ole riittänyt energia niiden skannailuun...

    VastaaPoista